lunes, 14 de diciembre de 2009

Crònica del Funeral Simbólic de Llotja Avinyó (11.12.2009)


Davant de la porta de Llotja Avinyó van anar arribant un bon nombre d'alumnes, ex-alumnes, professors i ex-professors (encara que no tants com ens hagués agradat, ja que això ens implica a TOTS). Anàvem vestits de negre i portant espelmes que col·locàvem pels voltants, fet que va despertar la curiositat dels vianants que en aquell moment passaven per allà.



La cerimònia va començar, primer amb una foto de grup davant la façana amb una espelma a la mà, i tot seguit vam envoltar l'edifici aixecant les mans agafades. Continuant amb aquesta performance col·lectiva, orquestrada per el mestre Canals, cadascú cridava quelcom per exterioritzar allò que sentíem en aquell moment. Exclamàvem coses com ara "No volem marxar!" o "Tornarem aviat!". Fins i tot es varen sentir les primeres estrofes de la cançó popular "No serem moguts". Més curiosos treien el cap i els participants ens vam donar la volta per fer una abraçada simbòlica a l'escola.

Es va decidir realitzar una lenta processó fins la Plaça de Sant Jaume, on després de guardar un minut de silenci i un aplaudiment solemne, vàrem tornar cap a l'escola. Hi havíem penjat més pancartes i cartells, plens de missatges de suport en tots idiomes. L'esquelet de l'aula de dibuix artístic i les estàtues de l'entrada també vestien de dol.



Davant la falta de medis i de temps disponible es va decidir ajornar la pintada mural.

La jornada va acabar amb una festa de comiat amb aperitius, bona música i moments esbojarrats que ben segur guardarem per molts anys a la nostra memòria.

Al llarg de tota la tarda i del vespre es van recollir signatures del manifest davant l'escola, i també vàrem rebre mostres de suport veïnal i d'altres representants que es mostren molt interessats.

No van haver-hi incidents, excepte d'un toc d'atenció de la guàrdia urbana pel fet d'haver penjar cartells en u
n edifici públic.

Finalment, a mitjanit, recollim i tanquem, tot deixant el testimoni per al pròxim acte, que serà ben aviat. Estigueu atents!


Fotografies d'alumnes i professors de llotja Avinyó

1 comentario:

  1. Veure a tants companys davant de s´edifici m´emociona molt!!! Ànims!!! Jo tic a ses illes si pogués vindria de mentres vaig passant el mail i el link de la recollida de firmes... No poden tancar o traslladar aquest edifici i la seva labor!!!

    ResponderEliminar